Јагнешки ребра

Од:

Брзо, лесно, едноставно, а превкусно.

Сосотјки:

јагнешки ребра
1/4 чаша рендана кора од лимон
1/4 чаша мешано свежо и суво оригано
6 чешниња лук
1 лажица маслиново масло
1 лажиче сол
1 лажиче бибер
свежо оригано и резниња лимон

Подготовка:

Направете смеса од ренданата кора од лимон, оригано, лукот, маслото, солта и биберот. Истријте го јагнешкото со смесата. Потоа ставете во веќе загреана рерна.

Оставете да се пече 30-40 минути.

Ако е потребно допечете.

Кога е веќе готово оставете го 5-10 минути да се излади и исечете на парчиња.

Декорирајте со оригано и лимон, по желба.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска