Грчки сос од лук

Од:

Овој сос одлично оди со пржена риба или тиквички …

Потребно е:
8 чешниња лук
250 гр лебни трошки
120 мл маслиново масло
70 мл вински оцет
1 лажиче сол
ореви, по желба

Подготовка:
– Истолчете го лукот и измешајте го со лебните трошки и солта.

– Постепено, со постојано мешање додадете ги оцетот и маслото.

– По желба на почетокот може да додадете и ситно сецкани или мелени ореви.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска