Филети ослич во павлака

Од:

Интересен начин на подготовка на риба, вкусно и сочно …

Потребно е:
800 гр филети ослич
3 жолчки
400 мл неутрална павлака
1/2 лажиче лук во прав
1 лажиче сецкан свеж магдонос
1 лажиче босилек
1 лимон
мелен сув зачин

за похување:
3 јајца
200 гр брашно
300 мл масло

Подготовка:
– Филетите ослич иззмијте ги и убаво исушете ги. испрскајте ги со сок од лимон и истријте ги со зачини по избор.

– Увалкајте ги во брашно, потоа во изматени јајца и испржете ги на врело масло од двете страни, додека да поруменат.

– Посебно изматете ја павлаката со жолчките, магдоносот, босилекот, лукот и други зачини по вкус.

– Похуваните филети ослич наредете ги во намастена огноотпорна тава. Прелијте ги со смесата со павлака.

Филети ослич во павлака1

– Ставете да се печат во загреана рерна на 200 целзиусови степени додека да поруменат.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска