Фета сирење со зачини во маслиново масло

Од:

Ароматично и вкусно …

Потребно е:
фета сирење
маслиново масло
суви зачини: мајчина душичка, босилек, магдонос. оригано, рузмарин…
малку бибер
по желба: маслинки, сува пиперка

Подготовка:
– Исечете го фета сирењето на коцки.

– Сипете ги зачините во чинија и измешајте.

– Коцките фета сирење увалкајте ги во зачините од сите страни и наредете ги во тегла.

– Помеѓу коцките сирење ставете по некоја маслинка или луто пиперче или листови свежо нане или босилек. Продолжете со редењето додека да ја наполните теглата.

– На крај сипете маслиново масло до самиот врв на теглата. Убаво затворете ја теглата и оставете ја на ладно место најмалку 7 денови.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска