Фејсбук бележи раст на корисници, но намалување на приходите

Од:

Фејсбук соопшти дека во подрачјата погодени од пандемијата со новиот коронавирус бележи раст на корисниците, но намалување на пригодите од огласувачите.

Според претставниците на Фејсбук, гласовните пораки и видео-повиците на Месинџер и ВацАп се повеќе од двојно зголемени во подрачјата погодени од Ковид-19.

Најголем раст е забележан на нови корисници на бесплатните услуги на Фејсбук за размена на пораки, кои не остваруваат приходи од огласите.

Би можело да ве интересира

Половина од вработените во Фејсбук ќе работат од дома

Ана Ололовска

Фејсбук нуди нова услуга за онлајн трговија

Ана Ололовска

Фејсбук отстранил повеќе од девет милиони објави со говор на омраза

Ана Ололовска

Фејсбук ќе им овозможи на своите вработени да работат од дома до крајот на годината

Ана Ололовска

Акција за отстранување на мрежи на лажни профили на Фејсбук

Ана Ололовска

Фејсбук ги зголеми приходите и бројот на корисници за време на пандемија

Ана Ололовска