Домашен мајонез со цели јајца, куркума и мед

Од:

Необичен и вкусен …

Потребно е:
2 јајца
2 лажичиња сенф
сок од 1/2 лимон
1 лажиче мед
1/2 лажиче куркума во прав
300 мл маслиново масло

Подготовка:
– Во поголема стаклена тегла ставете ги сите состојки.

– Со рачен блендер мешајте ги сите состојки додека да добиете кремаста структура.

– Добиениот мајонез чувајте го во фрижидер во затворена тегла до 7 дена.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска