Чоколадни топчиња со путер од кикирики и шарени бонбони

Од:

Израдувајте ги дечињата со овие вкусни, шарени чоколадни колачиња …

Потребно е:
1,5 чаша (од 250 мл) путер од кикирики
1/2 чаша растопен путер
2,5 чаши шеќер во прав
шарени чоколадни бонбони (М&M, Бонитоп)
200 гр чоколадо

Подготовка:
– Во еден сад ставете ги путерот од кикирики, растопениот путер, шеќерот во прав и чоколадните бонбони и измешајте убаво.

Чоколадни топчиња со путер од кикирики1

Чоколадни топчиња со путер од кикирики2

Чоколадни топчиња со путер од кикирики3

Чоколадни топчиња со путер од кикирики4

– Со раце земајте парчиња од смесата и обликувајте ги како топчиња со големина на орев. Наредете ги на масна хартија ставена на работната површина или во некоја тава.

Чоколадни топчиња со путер од кикирики5

– Вака подготвените топчиња ставете ги во фрижидер да се стегнат некаде околу 20 минути.

– Земете 200 гр чоколадо и растопете го во микробранова печка некаде околу 60 секунди. Може да го растопите на пареа ако немате микробранова печка.

Чоколадни топчиња со путер од кикирики6

– Секое топче убаво потопете го во растопеното чоколадо и наредете ги на масна хартија.

Чоколадни топчиња со путер од кикирики7

– На секое топче одозгора ставете по едно шарено чоколадно бонбонче.

Чоколадни топчиња со путер од кикирики8

– Пред да ги послужите ставете ги во фрижидер убаво да се стегнат.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска