Чоколадни топчиња со путер од кикирики

Од:

Брзо и едноставно …

Потребно е:
2 чаши (од 250 мл) путер од кикирики
2 чаши шеќер во прав
50 гр путер
1 ванилин шеќер
1/2 чаша млеко во прав
100 гр чоколадо за готвење
4 лажици масло

Подготовка:
– Во еден сад ставете ги омекнатиот путер од кикирики и обичниот путер и изматете ги убаво со миксер да станат пенести.

– Додадете ги шеќерот во прав, ванилиниот шеќер и млекото во прав и убаво измешајте. Смесата ставете ја да стои најмалку 30 минути во фрижидер да се стегне.

– Од смесата земајте парчиња и формирајте топчиња. Наредете ги на чинија и ставете ги повторно во фрижидер на неколку часа за да се стегнат убаво.

– Во меѓувреме растопете го чоколадото со маслото и оставете да се излади.

– Топчињата увалкајте ги во изладеното растопено чоколадо и украсете по желба.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска