Чоколадни топчиња

Од:

Брзо и лесно чоколадно задоволство.

Состојки:

4 лажици путер
3 лажици незасладено какао во прав
14 унци засладено кондензирано млеко
1/2 чаша чоколадни трошки

Подготовка:

Измешајте ги путерот, кондензираното млеко и какаото во прав во сад за готвење и растопете ги на средна температура.

Откако ќе се стопат и соединат, ставете ги во чинија на која претходно сте намачкале путер и оставете ја смесата да се олади во фрижидер цели два часа.

По два часа, извадете ја смесата и од неа правете мали топчиња кои ќе ги прелиете во чоколадни трошки.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска