Чоколадни тартуфи

Од:

Вистински чоколадни тартуфи со неверојатен вкус …

Потребно е:
300 мл слатка павлака
300 гр црно чоколадо
100 гр чоколадо
20 гр путер
30 мл рум
изрендана кора од 1 портокал

Подготовка:
– Во сад на рингла загрејте ја слатката павлака до точка на вриење.

– Додадете ги путерот и изренданата кора од портокал и измешајте.

– Додадете го чоколадото искршено на парчиња и изматете со миксер.

– На крај додадете го румот, измешајте и ставете го во фрижидер да се излади.

– Со раце земајте од смесата и обликујајте топчиња со големина на орев, а може и помали.

– Увалкајте ги во какао и повторно ставете ги во фрижидер убаво да се стегнат.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска