Брзи уштипци

Од:

Може да ги јадете со сирење или пак слатки со некој убав домашен џем …

Потребно е:
3 јајца
2 лажици масло
1 лажиче шеќер
прстофат сол
300 мл млеко
250 гр брашно

Подготовка:
– Во еден сад изматете ги јајцата, солта, шеќерот и маслото.

– Додадете го млекото и повторно изматете.

– Потоа додадете го и брашното и убаво измешајте.

– Со лажица земајте од смесата и пржете ги во врело масло од двете страни додека да добијат убава боја.

– Испржените уштипци ставете ги на кујнска хартија за да се упие вишокот маснотија и послужете ги.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска