Брзо, евтино и вкусно …
Потребно е:
250 гр путер
200 гр шеќер
350 мл кисела павлака
1 ванилин шеќер
100 гр чоколадо
350 гр мелени бисквити
неколку листови обланди
Подготовка:
– На мала температура на рингла рстопете го путерот.
– Додадете го чоколадото и оставете да се растопи. Измешајте.
– Додадете ги шеќерот и ванилиниот шеќер, измешајте да се растопат и тргнете го садот на страна.
– Додадете ги мелените бисквити и измешајте.
– Додадете ја и киселата павлака и повторно измешајте неколку минути за да малку се излади филот.
– Преминете на филување на обландите. Филот поделете го на 4 дела за да намачкате 4 обланди со него. Не ставајте фил на последната обланда.
– Наредената обланда притиснете ја со некој тежок предмет и ставете ја во фрижидер да се стегне.
– Исечете ја на парчиња и послужете.