Брускети со чаден лосос

Од:

Потребно е:
леб (француски багет)
маслиново масло
филети чаден лосос
крем сирење
капари
свежи копар или власец

Подготовка:
– Лебот исечете го на тенки парчиња, премачкајте ги со маслиново масло и кратко испечете ги во рерна или на грил тава.

– На загреана тава премачкана со малку масло испржете ги филетите лосос и тоа од секоја страна по 10 секунди.

– Потоа искинете ги на помали парчиња.

– Топлите парчиња леб премачкајте ги со крем сирење, ставете од парчињата лосос, капари и украсете со власец или копар.

– Послужете ги топли.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска