Зголемено нивото на реките и на Дојранското Езеро

Од:

Зголемено ниво во однос на просекот за мај е регистрирано кај реките Вардар кај Јегуновце и Демир Капија, Лепенец кај Скопје, Пчиња кај Катлановска Бања, Бабуна кај Богомила, Брегалница кај Штип, Струмица кај Ново Село, Црна река кај Новаци и кај Р.Б. Мост, покажаа мерењата на Управата за хидрометеоролошки работи.

Нивото на Дојранското Езеро е минимално зголемено, додека нивоата на Охридското и Преспанското Езеро и се во рамки на просекот.

Според најавите од синоптичарите, облачно време со дожд ќе има и утре. За време на викендот времето ќе биде сончево и потопло, а од понеделник повторно се најавуваат врнежи.

Би можело да ве интересира

Водата во Охридското Езеро исправна за капење и рекреација

Ана Ололовска

Намален водостојот на дел од реките

Ана Ололовска

Поголем дел од реките со помал водостој од јунскиот просек

Ана Ололовска

Нивоата на реките во рамки на јунскиот просек

Ана Ололовска

Дојранското Езеро 11 сантиметри под дозволениот максимален водостој

Ана Ололовска

Намалено нивото на реките, езерата во рамки на просекот

Ана Ололовска