Зголемени водостоите на реките

Од:

Бранот врнежи што ја зафати земјава, ги зголеми водостоите на реките, покажуваат денешните хидролошки мерења.

Според УХМР, некои од реките се повеќе од двојно зголемени, а во рамки на просекот за февруари се само Црна и Струмица.

Дојранското Езеро, како и досега, е над месечниот просек, додека Преспанското и Охридското Езеро се намалени. Сепак, Преспанското Езеро за 30 сантиметри го има надминато апсолутниот минимум.

Би можело да ве интересира

Намален водостојот на Охридското Езеро

Ана Ололовска

Неделава за три сантиметри намален водостојот на Охридското Езеро

Ана Ололовска

Зголемен водостојот на Дојранското Езеро

Ана Ололовска

Намален водостојот на Охридското Езеро

Ана Ололовска

Треска надојдена по дождовите, реката е на десет сантиметри под критичното ниво

Жарко Настоски

Зголемени нивоата на реките, Преспанското Езеро 31 сантиметар над апсолутниот минимум

Ана Ололовска