Затвори 93 фирми од страна на УЈП

Од:

Управата за јавни приходи затвори 93 фирми кои не го почитувале Законот за готовинските плаќања. Според информациите од УЈП, инспекторите затвориле 32 фирми во Штип, 28 во Скопје, во Битола 25 фирми и осум во Кавадарци.

„Поради сторен прекршок, на сите обврзници кои постапиле спротивно на Законот за регистрирање на готовинските плаќања, изречена им е парична казна која се движи до 3.250 евра во денарска противредност, како и времена мерка за забрана на вршење дејност од 15 дена, односно 30 дена“, извести УЈП.

Би можело да ве интересира

УЈП го следи случајот со текстилната фабрика „Баргала“, контролата е при крај

Ана Ололовска

Лукаревска: Изречени се повеќе од 400 глоби за неиздавање фискални сметки

Ана Ололовска

УЈП правела техничко доусогласување, ќе се исплатат и останатите средства од „Мој ДДВ“ за првото тримесечје

Ана Ололовска

Државната помош за февруари и март ја злоупотребиле 181 работодавач, не дале плати на 753 вработени

Ана Ололовска

На 31 мај истекува рокот за потврда или корекција на даночни пријави

Барањето за исплата на плати за февруари и март поставено на платформата на УЈП, работодавачите до 30 април да го поднесат на е-даноци

Ана Ололовска

2 comments

kole 27/11/2012 - 17:26 at 17:26

24/7 ostvaruvame.Pola od ovie nemaat 3000 evra kapital.

Reply
A N T 28/11/2012 - 16:49 at 16:49

Derete,samo derete po makedonecot,zatvarajte firmi vo Stip,Bitola,Prilep.a po Tetovo,Gostivar i sekade kad se albancite nisto,pa vie i ne znaete dali imaat firmi ili ne,a tie si kalapat paricki,a vie sobirajte arac za da mozete da gi platite proslavite na znameto albansko,na azbukata,na prizrenskata liga,a vie makedonci,samo odvrzuvajte gi kesite,i gledajte sitel i kanal 5,Branko e kriv,Branko e kriv i…..uzivajte vo prerodbata.

Reply

Leave a Comment

nineteen + 15 =