Второто полугодие ќе започне на 23 јануари

Од:

Владата на Република Северна Македонија денеска на 118-та редовна седница го разгледа и го усвои предлогот на Министерството за образование и наука, второто полугодие од учебната 2022/23 година наместо на 18 јануари да започне на 23 јануари (понеделник) со физичко присуство за сите ученици.

Во образложението од Министерството за образование и наука е наведено дека зимскиот распуст се продолжува поради заштеда на греење и заштита на здравјето на учениците.

Би можело да ве интересира

МОН: Испитниот материјал за државната матура е соодветен на воспитно – образовниот процес на учениците кои матурираат годинава

Матурантите од ОДАС ќе бидат примени во МОН за да ги изнесат барањата за полагањето матура

Ана Ололовска

МОН префрли пари, но студентите не се откажуваат од протестот: „Не може пари за оброк да добиваме на крајот од месецот“

Орце Костов

МОН: Исплатени се средствата за ученички и студентски стипендии и за субвенциониран студентски оброк

МОН: Учениците и студентите ќе ги добијат средствата по основ на стипендии и субвенциониран студентски оброк

Ана Ололовска

Целосно префрлување на онлајн настава поради дојавите за бомби е една од опциите за кои размислува МОН

Орце Костов