Вранишковски од денеска на условен отпуст

Од:

Апелацискиот суд Скопје постапувајќи по жалбата на Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција, против решението на Кривичниот совет при Основниот суд Скопје 1 – Скопје за условен отпуст на осудениот Јован Вранишковски, донесе решени со кое жалбата се одбива како неоснована.

Како што се наведува во соопштението, Апелацискиот суд утврдил дека првостепениот суд правилно постапил кога согласно член 200-203 од Законот за извршување санкции и член 36 од Кривичниот законик, го уважил предлогот на Директорот на КПУ „Идризово“ Скопје за условен отпуст на осудениот Јован Вранишковски, сега на издржување казна затвор во КПУ „Идризово“. Со тоа, по службена должност, решението на Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција при Основниот суд Скопје 1 – Скопје КОК – УОПК бр. 106/14 од 9 јануари 2015 година се уважува, а се преиначува само во делот каде е наведена датата за отпуст, односно со решенеиото на второстепениот суд, осудениот се отпушта од издржување на казната затвор на ден 2 февруари 2015 година.

Времето на условен отпуст трае до 23 март 2017 година.

Би можело да ве интересира

Бигорскиот манастир со директен пренос на дел од богослужбите

Ана Ололовска

САС на МПЦ: Сега е време, не за паника, туку за одговорност и кон себеси и кон ближните

Ана Ололовска

МПЦ и ИВЗ си тераат по свое, за владиката Петар храмовите биле најголеми болници

Ана Василевска

МПЦ-ОА: Народот да ги почитува мерките, а во храмови и манастирите да се зголеми хигиената

Ландов

Средба на дел од православните цркви во Аман: Прашањето за МПЦ да се реши преку дијалог со СПЦ

Ана Ололовска

РПЦ против вклучување на вселенскиот партијарх во дијалогот меѓу СПЦ и МПЦ

Ана Ололовска

Leave a Comment

6 − 4 =