ВМРО-НП: Владата да дозволи увоз на сите вакцини одобрени од СЗО, граѓаните да одберат каква ќе примат

Од:

Во поглед на дискусијата за вакцините против Ковид-19 кои треба да бидат примени во Македонија, ВМРО-Народна партија смета дека Владата на Северна Македонија треба да дозволи увоз на сите одобрени вакцини од страна на Светската здравствена организација, а граѓаните да бидат тие кои ќе одберат каква вакцина сакаат да примат.

„Со увозот на сите регистрирани вакцини ќе се скрати времето на чекање, можноста за закрчување на здравствените институции еднаствно и полесно регулирање на целиот процес на вакцинирање.

ВМРО-Народна партија смета дека здравјето не е прашање на политика и затоа треба да се постапи според интересот на граѓаните и врз основа на тоа што може да даде најдобра здравствена заштита“, се вели во соопштението на ВМРО-НП.

Би можело да ве интересира

ВМРО-НП: Зошто сè уште нема брзи ПЦР тестови во аптеките во Македонија?

Ана Ололовска

ВМРО-НП: Мерките за влез и излез од државата се апсурдни, побезбедно е да се оди во Тирана отколку во Чаир

Ана Ололовска

ВМРО-НП: Додека сите држави ги пополнуваат и последните цистерни со нафта, од нашата држава нема акција

Ана Ололовска

ВМРО-НП: Ги поддржуваме мерките, но одлуката за полициски час од 16:00 има одредени слабости

Ана Ололовска

ВМРО-НП: Министрите да ги исплаќаат долговите кон фирмите за економијата да не застане

ВМРО-НП: Македонија успеа да го одржи зацртаниот правец да ги заокружи стратешките заложби

Ана Ололовска