ВМРО-ДПМНЕ наредува граѓаните да не излегуваат на референдумот за ГТЦ

Од:

ВМРО-ДПМНЕ ги информира своите членови и граѓаните на општина Центар, дека ставот на партијата е да не се излегува на гласање, на референдумот за ГТЦ.

Во допис, потпишан од претседателката на Општинскиот Комитет Центар, на ВМРО-ДПМНЕ, Аспазија Софијанова, инаку директор на Детската клиника, се наложува посета на сите домаќинства во општината, за да ги информираат, за партискиот став. На помош за ова доаѓаат и членови од општинските комитети, Куманово, Велес, Прилеп, Гази Баба и Бутел, информираат од СДСМ.

Image (5)

УМС Ѓорче Петров, УМС Карпош, УМС Аеродром, УМС Бутел, УМС Кисела Вода, УМС Чаир и УМС Сопиште се задолжени за вечерните активности, за отстранување на пропагандниот материјал за референдумот. За оваа цел ВМРО-ДПМНЕ подготвила и пропаганден материјал за спречување на граѓаните и намалување на излезноста на референдумот. Сите членови кои ќе забележат пропаганден материјал, треба да го известат претседателот на УМС Центар, Јордан Ристевски, информираат од СДСМ.

Би можело да ве интересира

(ВИДЕО) Митева: Образованието доживува крах, наставници и ученици заболуваат од Ковид, многу деца немаат компјутери

Ана Ололовска

ВМРО-ДПМНЕ: Секој ден е нов пик, вчерашната бројка од 641 заболени е вина на Комисијата, која треба да се замени со нова Специјална комисијата од експерти

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Милошоски: ВМРО-ДПМНЕ предлага формирање специјална државна комисија за борба против Ковид-19

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Арсовски: Како фризерницата која била петта на ранг листата го добила проектот од Националната агенција

Ана Ололовска

ВМРО-ДПМНЕ: Бројката од над 6.000 заболени за три недели е последица на лошиот пристап на Комисијата од почетокот на пандемијата

Ана Ололовска

ВМРО-ДПМНЕ: Секој четврти тестиран е заразен од Ковид, Комисијата за заштита од заразни болести потфрли

Ана Ололовска

4 comments

Dimce 23/04/2015 - 11:58 at 11:58

sto se plasite stpo vmro nareduva koga ste “sigurni” deka referendumot ke vi uspee?

Reply
fyromian 23/04/2015 - 12:54 at 12:54

Цули, засрами се!

Reply
jas 23/04/2015 - 12:58 at 12:58

ova e jasen povik za razdvojuvanje na makedoncite i jasno pokazuva do kade odi maloumieto, bezumieto i kako superlativ vmroumieto.

Reply
Latest news One Small Town’s Referendum on Gold Mining Is a Big Victory for Citizen Participation in Macedonia · Global Voices | DEMO 4 28/06/2017 - 13:11 at 13:11

[…] opposition at the time accused the government of issuing an order to its supporters not to participate. A ruling party official […]

Reply

Leave a Comment

six − 3 =