Владата ги зголеми платите на полицајците

Од:

Владата, на денешната седница, ја разгледа и усвои Информацијата за потребата од линеарно зголемување на платите на работниците во Министерството за внатрешни работи, на предлог на Министерството за внатрешни работи.

„Согласно заклучокот, Министерството за внатрешни работи ќе изврши линеарно зголемување на платите на вработените во Министерството во износ од 3086,00 денари по работник, во бруто износ, што ќе отпочне да се исплаќа со платата за месец март 2023 година“, велат од владина прес служба.

Би можело да ве интересира

Тројца полицајци од Скопје претепале крадец додека го апселе

Битиќи: Ќе им ги зголемиме платите на судиите кога граѓаните нема да чекаат по шест години за своите предмети

Орце Костов

Матични лекари: Не бараме покачување на платите од 78 отсто, туку приближно 10 проценти

Орце Костов

На почетокот на наредната година минималната плата ќе се зголеми за најмалку 10 отсто, вели Бектеши

Протест на судската администрација: „Бараме зголемување на минималната плата за 78 отсто“

Орце Костов

Се вработуваат нови 600 полицајци: Кандидатите со своерачна изјава да потврдат дека не се членови на партија

Орце Костов