Владата донесе протокол за настани во услови на пандемија на кои се присутни медиумите

Од:

Владата на Република Северна Македонија на денешната 25-та седница го донесе Протоколот за одржување настани со медиумско присуство во услови на пандемија предизвикана од коронавирусот.
Овој протокол, како што соопшти владината прес-служба, го уредува медиумското присуство на јавни настани, односно обврските кои организаторот треба да ги преземе за да обезбеди безбедна и непречена работа на медиумските работници, а воедно и на сите присутни.
Содржи два дела, општи генерални насоки кои се однесуваат на сите јавни настани на кои организаторот предвидува медиумско присуство, и посебен дел кој се однесува на настани кои се во организација на владини институции, односно на истите има присуство на владини претставници.

Протоколот за одржување настани со медиумско присуство во услови на пандемија предизвикана од коронавирусот е изготвен во координација со Комисијата за заразни болести, со Здружението на новинарите на Македонија и Самостојниот синдикат на новинарите на Mакедонија и во консултација со Министерствата и другите ресори во состав на Владата, се додава во соопштението.

Би можело да ве интересира

Милевски: Ако си се сакаат, нека си се земат, ЛДП на таква свадба нема да присуствува

Ана Ололовска

Премиерот отвори можност за влада со опозицијата, ВМРО-ДПМНЕ прифаќа експертска што би ја водела натпартиска личност

Ана Ололовска

ОБСЕ и Советот за етика во медиумите ги објавија првите Насоки за етичко известување на онлајн медиумите во Северна Македонија

Над 22 илјади граѓани три месеци ги чекаат пратениците за да добијат 6.000 денари помош од државата

Мицкоски: Заев на сила протурка гласање за доверба на Владата во Собранието

Жарко Настоски

Заев побара пратениците да гласаат за доверба на Владата

Кристијан Ландов