(ВИДЕО) Стоилковски: Во само еден ден нови 137 административци, а нема пари за студентски оброк и за лек за цистична фиброза

Од:

Почитувани во само еден ден расипничката власт објавува оглас за 137 вработувања на буџет, во администрација! Ова е показател за расипништвото и целосна забеганост. Во само еден ден нови 137 административци, а нема пари за студентски оброк и не дава за лек за цистична фиброза. Ова е начинот на којшто се справува со кризите. Ова е примерот за политиката “намалување на обемната администрација” за што се фалеа, изјави Наум Стоилковски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ.

Полнење на администрацијата со партиска војска, во услови на криза во само еден ден 137 државни службеници. За буџетска плата и придонеси. Овие вработувања се дополнителен товар на земјоделците, дополнителен товар на работниците дополнителен товар на сите коишто се во реалниот сектор. Нема пари за студентите, нема пари за земјоделците, нема пати за лекови за пациенти кои протестираат пред здравство, ама има пари за партиската војска на СДС и ДУИ.

Од овие огласи за државни службеници 100 во министерство за финансии, 22 во Собрание, 9 во министерството за труд и социјална политика, двајца во фонд за пензиско, и четворица директно во кабинетот на Димитар Ковачевски во владата. Овој се огласи за 137 места со просечна плата од 30.000 денари за плата и придонеси. Тоа се речиси еден милион евра следната година за плати и придонеси за партиските вработувања на СДС и ДУИ сега, во очи на нова година. Ете за што им требаше најголем буџет, ете за што билдаат даноци, ете за што не се откажуваат од акцизи. Ова е срамно и понижувачки! Само избори се спас од оваа забеганост – рече Стоилковски.

Би можело да ве интересира

Стоилковски: Спасовски да соопшти колкумина со криминално досие имаат полициско одобрение за оружје

(ВИДЕО) Стоилковски: Колку криминалци со досие добиле дозвола за оружје од комисија составена од Оливер Спасовски?

(ВИДЕО) Нова гатанка од Стоилковски за Груби: Апашлукот му го вардат Владата и солар-аргат

Катерина Павлова-Николовска

(ВИДЕО) Стоилковски: Новите министри и заменици на Ковачевски се „Пазар 3“ листа продолжување на криминал, тендери во 4 очи и порази на Македонија

(ВИДЕО) Стоилковски: Ново бегство во Идризово! Ова е систем, не инцидент!

(ВИДЕО) Стоилковски: Дали бегањата од затвор се сценарио на СДС за инциденти од што ќе профитира само СДС на штета на Македонија?