(ВИДЕО) Новите сметки донесоа гнев – зошто повеќе пари за пренос отколку за потрошена струја?

Од:

Новите сметки за струја донесоа гнев и многу прашања. Зошто плаќаме повеќе за пренос на струјата отколку за самата струја? Граѓаните бараат објаснување и се сомневаат дека на тој начин само ни ги билдаат сметките.

Револт створи и фалбата на Владата, која во новите сметки објавува пресметка колку пари субвенционира, односно колкави би ни биле сметките да не се субвенциите.

Зошто плаќаме повеќе за пренос на струја, гледајте во анализата на „Скен“.

Би можело да ве интересира

Влада: Веднаш по изборите да се подготват законски решенија за статусот на специјализантите по медицина

За универзален снабдувач прифатена понудата на ЕВН Македонија електроснабдување ДООЕЛ Скопје и ЕВН Македонија АД Скопје

Штрајк на приватните специјализанти: Работиме 24 часа за 26.000 денари, а немаме ниту здравствено

Орце Костов

Зошто се тактизира со извештајот за избор на универзален снабдувач?

Орце Костов

ДКСК: Владата и Апелациските судови не доставиле податоци за бројот на службени возила

Орце Костов

ДЗС: Струјата во второто полугодие лани поскапела за 8,2 отсто