(ВИДЕО) Николоски: Владата да не ни помислува да го лажира референдумот во недела

Од:

Атмосферата е јасна. Пораките од граѓаните се исто така прецизни, значајно мнозинство на народот се спротивставува на овој договор. И тоа е она што го чувствуваме од средбите со граѓаните, рече Александар Николоски од ВМРО-ДПМНЕ.

– Би сакал да упатам последна порака пред се до власта да не ни помислува да го лажира референдумот во недела. Нити да присилува луѓе да направат нешто што не сакаат да направат, нити да полни кутии затоа што жестоко ќе спротивставиме на тоа. Во недела треба да има едно демократско изјаснување, секој граѓанин самиот да одлучи што ќе прави. И тоа мора да биде испочитувано, и мора да бидат создадени демократски услови истото да биде испочитувано, рече Николоски.

Би можело да ве интересира

Словачкиот референдум не успеа поради слабата излезност

ВМРО-ДПМНЕ: Полицијата функционира на донации, а власта на СДС во заминување троши над 7 милиони евра

ВМРО-ДПМНЕ: Владата води нула грижа за пациентите со ретки болести, уште не е ни почната постапката за набавка на терапијата

ВМРО-ДПМНЕ: Светска Банка констатира најмал раст на БДП за Македонија во регионот

(ВИДЕО) Кирков: Неспособноста на Спасовски оди до таму што и по 24 часа, не го најдоа убиецот на кучињата во Струга

ВМРО-ДПМНЕ: Tеглите загаден воздух со кои СДС како опозиција протестираше нека ги извадат од подрумите и остават пред нивната влада