(ВИДЕО) Анима Мунди: Наместо да одговара градоначалникот Костадинов, осудена активистка

Од:

Сакаме да ја известиме јавноста за невиден преседан врз активистка, волонтерка која во низа години додека општината Струмица воопшто на никаков начин не ги третираше бездомните кучиња згрижуваше, помагаше и вдомуваше кучиња од улица велат од Анима мунди.

– Шокирани од третманот на градоначалникот Костадин Костадинов, да посегне со тужба кон општествено одговорна, емпатична девојка без трошка срам и почит што благодарение на неа бројот на бездомните кучиња во неговата општина е намален. Апсурд, срам за Основниот суд во Струмица што и покрај сите приложени докази, факти дека ЈП Лана незаконски постапувала без дозвола за работа, со нерегистрирано возило и никакви обележја што за секој со здрав разум би ја оправдало реакцијата на граѓанин. Повеќе од очигледно дека за судијата е попречување на службена должност своевремено незаконска се вели во соопштението од организацијата.

Дополнуваат дека наместо градоначалникот Костадин Костадинов да одговара што издал налог за работа на претпријатие што не смеело да работи, наместо ЈП Лана да одговара што постапила прекршувајќи низа закони бидејќи немала дозвола во ниеден сегмент, пресудена и е кривична одговорност на активистката со три месеци затвор и алтернативно една година условно.

Би можело да ве интересира

Анима Мунди: Итно да запре убивањето кучиња во ЈП Лана, Струмица и да се овозможи непречен влез на активистите

„Кучиња се дават во крв додека некој се радува на победа“: Помеѓу Охрид и Струга изграден ринг за борби

Орце Костов

Костадинов: Со вклучувањето на Бугарите во Уставот ќе се погреба бугарскиот карактер на Македонија

А1он

Анима Мунди: Се укажува на можноста вработени сами намерно да одлучиле да ги убијат животните во Зоолошката

(ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО) „Анима мунди“: Институциите одговорија – во нашата држава е во ред да тепаш животни

Реакција на Платформа за родова еднаквост за изјавите на градоначалникот на општина Струмица