Судот ја забрани книгата на Стојан Андов поради тужбата на Фрчкоски

Од:

Основниот суд Скопје 2 за „А1он“ потврди дека е донесена мерка за изрекување времена мерка забрана за продажба на книгата на поранешниот претседател на Собранието, Стојан Андов.

Во книгата на Стојан Андов со наслов „До атентатот и по него“ се имплицирала вмешаност во атентатот на Киро Глигоров на ексмининистерот за внатрешни работи, Љубомир Фрчкоски поради повреда на личните права на тужителот.

Од судот за „А1он“ велат:

„Ве известуваме дека во судот поднесена е тужба за утврдување одговорност за клевета и надомест на нематеријална штета. Со тужбата тужителот поднесе предлог за определување на привремена мерка заведена под П5 – 11/19. Судот постапувајќи по предлогот за определување на привремена мерка на ден 11.03.2019 година, донесе Решение со кое предлогот на тужителот за определување на привремена мерка се усвојува и се забранува понатамошна продажба и располагање со книгата на тужениот. Привремената мерка стапи на сила на денот на донесување на Решението, а со важност до правосилно завршување на постапката за утврдување на одговорност за клевета и надомест на нематеријална штета, по предметната тужба“.

Васко Маглешов

Би можело да ве интересира

14,5 илјади евра отштета за клевета и навреда бара Фрчкоски од Стојан Андов

Ана Ололовска

Стојан Андов по забраната на книгата: Не очекував вакво нешто

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Црвенковски и Фрчкоски сакале да го тргнат Глигоров од политиката, Андов открива детали во книгата „Пред атентатот и по него“

Наум Локоски

Промоција на избрани дела од Стојан Андов

Ана Ололовска

Стојан Андов: Најпаметно решение е договор на власта и опозицијата за поддршка на уставните измени

Кристијан Ландов

Во Кавадарци промовирана „Успеси и заговори” од Стојан Андов

Ана Ололовска