Студентите ги добија средствата за субвенциониран студентски оброк

Од:

Студентите кои аплицираа на повикот на МОН за остварување на правото на субвенциониран студентски оброк и ги исполнија условите, по овој основ денеска на своите трансакциски сметки добија средства во износ од по 6.480 денари.

Станува збор за речиси 29 илјади студенти, а средствата се однесуваат за половина од месец септември и за октомври и ноември.

Останатите студенти кои не го остварија правото на субвенциониран студентски оброк, имаат можност да поднесат приговор на електронската адреса [email protected]

За потсетување, на повикот за остварување на правото на субвенциониран студентски оброк кој траеше од 25 ноември до 3 декември, пристигнаа над 31 илјада апликации, се вели во соопштението на Министерството.

Би можело да ве интересира

МОН: Испитниот материјал за државната матура е соодветен на воспитно – образовниот процес на учениците кои матурираат годинава

Матурантите од ОДАС ќе бидат примени во МОН за да ги изнесат барањата за полагањето матура

Ана Ололовска

Средношколците и студентите со своите барања пред МОН – полесна државна матура и подобар студентски стандард

Ана Ололовска

МОН префрли пари, но студентите не се откажуваат од протестот: „Не може пари за оброк да добиваме на крајот од месецот“

Орце Костов

МОН: Исплатени се средствата за ученички и студентски стипендии и за субвенциониран студентски оброк

Средношколците ги повикаа студентите на заеднички протест

Катерина Павлова-Николовска