Стипендии за студии во Романија за академската 2022/2023 година

Од:

Министерството за образование и наука информира дека Министерството за надворешни работи на Романија почна програма за стипендирање странски државјани за академската 2022/2023 година.

dobivaj vesti na viber

Стипендиите се наменети за странски државјани од земји кои не се членки на Европската Унија, за додипломски, магистерски и за докторски студии од сите области, со исклучок на медицина, стоматологија и фармација.

Сите информации за овие стипендии заинтересираните кандидати може да ги најдат на официјалната веб-страница на Министерството за надворешни работи на Романија: https://www.mae.ro/en/node/10251

Апликациите за овие стипендии се доставуваат во електронска форма, најдоцна до 15 март 2022 година, на интернет-адресата: https://scholarships.studyinromania.gov.ro/

Би можело да ве интересира

Митева: МОН платило пола милион евра за скрипти за еднократна употреба

Митева: Наместо нови учебници, МОН платило 530.000 евра за привремени материјали за учење

Генијот Македон од државата доби само слика со министерот, родителите сами ќе го платат неговото образование

Орце Костов

Студентите во Атина на протест за распоредувањето на универзитетската полиција

А1он

Во Романија казни за шпекулантите на пазарите на електрична енергија и гас

А1он

Романија ги пролонгира мерките за компензација на цените на енергенсите