Стамов: Бесплатни плацеви за млади во Општина Дојран

Од:

Кандидатот за градоначалник на Општина Дојран од ВМРО-ДПМНЕ Борче Стамов промовираше нов проект за младите.

Проект кој ќе обезбедува нови и евтини домови, домови за младите луѓе, домови во кои ќе растат среќни семејства. Дојран изминативе години се развиваше со мошне забрзано темпо. Плацевите кои се продаваа најчесто достигнуваа износ кој за младите беше или тежок или речиси невоможен да го платат.

Во новата програма предвидуваме доделување на бесплатни плацеви за сите луѓе од Општина Дојран, сите млади луѓе ќе имаат можност да изградат свој сопствен дом. Планираме парцелизација на градежно државно земјиште на околу 300 метри квадрати, со што младите ќе аплицираат и ќе добијат бесплатен плац.

Во рамки на проектот предвидено е тие да бидат ослободени од комуналии за градба, а како поддршка од Општината ќе бидат изработени три типски проекти на куќи, вели Стамов.

Тој посочува дека на овој начин Општината им дава поддршка на младите, да работат и да основаат семејство во Дојран.

Би можело да ве интересира

ДИК: 4.26 милиони евра предвидени за спроведување на локалните избори

Жарко Настоски

По 12 години локални избори во Мостар

Катерина Павлова-Николовска

На локалните избори во Штип право на глас имаат 41.777, а во Пласница 4.954 гласачи

Жарко Настоски

Пет кандидати за градоначалник на Штип, ВМРО-ДПМНЕ не учествува на изборите

А1он

ВИДЕО: ВМРО-ДПМНЕ бара да се одложат изборите за градоначалник во Штип и Пласница поради епидемијата

Жарко Настоски

Нови локални избори во Истанбул