Шилегов објави „пред и потоа“ видео од стационарот „Лајка“

Од:

Градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов на неговиот официјален фејсбук-профил објави „пред и потоа“ видео од стационарот „Лајка“, при што истакнува дека е извршена целосна реконструкција и создаден модерен стационар по најнови европски стандарди.

СТАЦИОНАР ЛАЈКА

Состојбата во која го затекнавме претходниот стационар не ги задоволуваше основните стандарди и услови што се очекуваат за хуман третман на уличните кучиња. Извршивме целосна реконструкција, создавајќи модерен стационар по најнови европски стандарди. Затоа што веруваме дека работите секогаш може да ги направиме подобри!#ЧекорПоЧекор, Скопје една поинаква приказна…

Posted by Петре Шилегов on Понеделник, 19 октомври 2020

– Состојбата во која го затекнавме претходниот стационар не ги задоволуваше основните стандарди и услови што се очекуваат за хуман третман на уличните кучиња. Извршивме целосна реконструкција, создавајќи модерен стационар по најнови европски стандарди. Затоа што веруваме дека работите секогаш може да ги направиме подобри, наведе Шилегов на Фејсбук.

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Град Скопје засади нов дрворед со 300 дрвја на булевар АСНОМ

Ана Ололовска

Шилегов: Зимската служба подготвена, и годинава нема изненадувања

Ана Ололовска

ВИДЕО: Се поставуваат патокази и инфотабли на Водно и на Скопска Црна Гора

Ана Ололовска

Пожарникарите и Град Скопје најдоа привремено решение за проблемот со додатоците на плата

Шилегов: Воведуваме нови стандарди за градски тротоари

Ана Ололовска

Град Скопје: Голиот популизам и лицемерието на советниците од ВМРО-ДПМНЕ се погубни политики за граѓаните

Ана Ололовска