Седници на две собраниски комисии

Од:

Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат Комисијата за прашања на изборите и именувањата и Комисијата за надзор над спроведувањето на посебната истражна мерка следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи, Управата за финансиска полиција, Царинската управа и Министерството за одбрана.

Членовите на Комисијата за прашања на изборите и именувањата ќе ја утврдуваат Предлог-одлуката за разрешување на член на Советот за статистика на Република Македонија.
На дневен ред на Комисијата за надзор над спроведувањето на посебната истражна мерка следење на комуникациите од страна на МВР, Управата за финансиска полиција, Царинската управа и Министерството за одбрана е Предлог извештајот за работата на оваа Комисија во 2015 година.

Би можело да ве интересира

Формирана комисија за спроведување на мерката за клима инвертери

Комисиите за историски и образовни прашања со Бугарија и Грција на пауза

Интервју со Ангел Димитров: Бугарија не била фашистички окупатор, армијата ја пречекале со цвеќиња

Ана Василевска

ВИДЕО: Опозицијата не го поддржува новиот Закон за управување со природното и културното наследство на Охрид

Ана Василевска

Седници на две собраниски комисии

Наум Локоски

Продолжува расправата за ребалансот на Буџетот, седници на уште две комисии

Наум Локоски

Leave a Comment

two × 4 =