Расправа „Двојба во корист на обвинетиот – виновен надвор од разумно сомневање“

Од:

Здружението за кривично право и криминологија на Македонија и ОБСЕ Мисијата во Скопје денеска ќе организираат научна и стручна расправа на тема „Двојба во корист на обвинетиот – виновен надвор од разумно сомневање“.

На научната расправа ќе учествуваат меѓународни и домашни практичари и експерти, кои имаат за цел да идентификуваат примери на добри практики и да ги дискутираат другите судски примери од предметот на дискусијата.

Од Здружението информираа дека откако ќе бидат донесени препораките и заклучоците од расправата, надлежните организации ќе подготват извештај којшто ќе ги содржи нејзините резултати.

Би можело да ве интересира

Усвоен шестмесечниот извештај од надзорот над функционалноста на АКМИС-от во судовите

Амдије Зенку избрана за претседател на Основниот суд во Кичево

Ана Ололовска

Јосевски: Нашите плати не се зголемија за пет отсто

Ана Ололовска

Чичаковски и сопругата на ексспецијалниот обвинител Ајро избрани за управни судии

Васко Маглешов

Бернс: Донираната опрема е чекор кон зајакнување на владеењето на правото

Ана Ололовска

ВИДЕО: Американската амбасадорка Брнс во судот на претставување на нова аудиоопрема

Васко Маглешов