Првото бебе кое се роди во 2023 година е машко

Од:

Првото бебе кое се роди во 2023 година е машко. Бебето дојде на свет на Универзитетската Клиника за гинекологија и акушерство во Скопје во 00.01 часот.

Тешко е 3720 грама, долго е 51 сантиметар.

Стојанка Панајотова од Кочани е мајка на бебетото и тоа е нејзино прво дете.

Би можело да ве интересира

Градоначалничката Арсовска го посети Ване, првороденото дете во Скопје

Златник за првото родено бебе во 2023 година

Горан Наумовски

Тело на мртво бебе по грешка било ставено во машина за перење во болница во Косово

Горан Наумовски

Тело на бебе е пронајдено во двор за рециклирање во Британија

Починато бебе донесено во битолската болница

Скопјанец си го убил тримесечното бебе, со нозе го удирал по главата и телото

Катерина Павлова-Николовска