Повик за наставници за учество во истражување за здравствената криза и КОВИД-19

Од:

Министерството за образование и наука и Бирото за развој на образованието, со поддршка од канцеларијата на УНИЦЕФ во нашата земја и Реактор – Истражување во акција, спроведуваат сеопфатно истражување во основните и средните училишта поврзано со здравствената криза и КОВИД-19, која влијаеше на начинот на реализирање на воспитно-образовниот процес.

– Основната цел на истражувањето е да ги сумира сите релевантни искуства и да го процени севкупното влијание на пандемијата КОВИД-19 врз образовниот процес во земјата. Преку вклучување на сите засегнати страни (даватели и корисници на услуги во образовниот сектор) – директори, наставници, родители/старатели и ученици, ова истражување ќе ни даде директен увид во различните искуства и важните аспекти на учењето на далечина, велат од МОН.

Од Министерството посочуваат дека добиените сознанија ќе се искористат исклучиво за анализа на постојната состојба и за креирање на идните планови и активности во образовната политика.

Засегнатите учесници во воспитно-образовниот процес МОН ги повикува да даваат предлози и повратни информации, да го споделат нивното мислење и искуства според упатствата кои им се пратени на нивните електронски адреси.

Би можело да ве интересира

Навреме ќе заврши сместувањето во студенските и средношколските домови, уверува Царовска

Ана Ололовска

МОН со последни подготовки пред стартот на учебната година, за СОНК има недостиг на технички средства

Ана Ололовска

Царовска на средба со основците кои освоија медали на Балканската олимпијада по математика

Ана Ололовска

МОН: Со законските измени се овозможува непречено одвивање на наставата и во вонредни околности

Ана Ололовска

Комисијата одлучува за целодневна настава, МОН понуди солуција за децата кои немаат ИТ-уреди

Ана Ололовска

МОН изработи видео со протоколите за присуство во училиште

Ана Ололовска