Петровска: Ковачки да се извини за изнесените лаги

Од:

Министерката за одбрана Славјанка Петровска денеска до пратеникот Драган Ковачки упати барање за извинување за лагите што ги изнесува за наводниот секс-скандал и наводното прикривање од страна на министерката. Доколку тој во рок од 48 часа од приемот на Барањето не се извини ќе му биде поднесена тужба за клевета, пренесуваат од Министерството за одбрана.

Би можело да ве интересира

Петровска: Нема безбедносни причини ниту финансиска оправданост за враќање на воениот рок

Петровска: Северна Македонија е препознатлив сојузник кој инвестира во одбраната и ги зацврстува вредностите на НАТО

Италијанската „Леонардо“ избрана за најповолен понудувач од каде треба да се набават хеликоптери за Армијата

Петровска: Освен безбедносните придобивки, наскоро ќе се почувствуваат и економските бенефиции од членството во НАТО

Петровска: Присуство на наш претставник на конвенцијата на Нова Алтернатива е политичка култура, тоа не значи коалицирање или соработка

Петровска: Имаше заинтересираност од НАТО-членки за случувањата во М-НАВ, политиката да ги тргне рацете од синдикатите