Пекевски: Берово заслужува модерен пазар и во следните години ние ќе го изградиме

Од:

„Под мото Живот за сите, кандидатот за градоначалник на Берово од СДСМ, Звонко Пекевски интензивно ја промовира својата програма за враќање на животот во Берово во наредните четири години во оваа општина пред граѓаните на Берово.

Тој денеска го посети Градскиот пазар во Берово кој е во катастрофална состојба, каде имаше средби со продавачите на тезгите и со посетителите на пазарот, каде во директна комуникацја и разговор ги слушна нивните потреби, очекувања и желби за подобро утре на бизнис план.

Покрај средбите со продавачите, тој имаше средби и со граѓаните со кои беа таму во тие моменти.

Граѓани на Берово: Конечно имаме добар кандидат. Се надевам дека ќе победи на претсојните локални избори и навистина успешно ќе го води нашето Берово. Особено не радува тоа што Звонко е наше дете, Беровско дете, и овде сите го познаваат , почитуваат и сакаат. Ние веруваме во него.

Звонко Пекевски : Пазарот во Берово е мал. Егзистираат дваесетина тезги со земјоделски производи и 2-3 тезги со текстил. Пазарот работи само во четврток, но сепак големата посетеност од страна на беровци. Берово заслужува модерен пазар и во следните години тој ќе го изградиме.

Оваа средбата тој ја искористи и да поразговара со трговците за нивните проблеми. Продавачите на пазарот, најмногу се пожалија за финансиската криза која владее насекаде, раскажаа дека на моменти дури и ги снижуваат цените на производите со цел да ги усогласат со примањата на купувачите, и истите да можат да ги продадат. Како што велат беровчани , тој има голема доверба кај граѓаните и очекуваат голема победа на Пекевски уште во првиот круг“, изјави Звонко Пекевски, кандидат за градоначалник на Берово од СДСМ.

Би можело да ве интересира

Нови локални избори во Истанбул

Локални избори во Турција: Ердоган се бори за довербата на народот

Татјана Ташкова

Полицаец, двајца доктори, студент и градежен инженер во трка за градоначалник на Охрид

Презентација на извештај за постапувањето на полицијата на локалните избори 2017 година

Ана Ололовска

ДИК ги прогласи за завршени локалните избори

Ана Ололовска

Ганиу победи на изборите во Чаир

Наум Локоски