Oбјавена книгата „Успеси и заговори“ од Стојан Андов

Од:

Книгата „Успеси и заговори“ со поднаслов „Обидите на Данаилов Фрчкоски“ од Стојан Андов ја објави издавачката куќа „Матица македонска“.

Во книгата Андов говори за мноштво судбоносни настани што се случија во Република Македонија во 1993 година, ги разјаснува соочувањата со новите маневри на грчката политика, потоа грчко-српскиот сојуз и градењето мерки за доверба…

Стојан Андов (Кавадарци,1936) е автор на книгите: „Од мој агол“, „Источни патувања“, „Од мој агол“,„Стравот и љубовта“, „Кицо Американецот“, „Враќањето на Американецот“, „Јосип Број Тито и распаѓањето на Југославија“, „Приказната за Марија“, „Драматичната 1991 година“ и „1992 – година на опасни ризици“.

Би можело да ве интересира

14,5 илјади евра отштета за клевета и навреда бара Фрчкоски од Стојан Андов

Ана Ололовска

Стојан Андов по забраната на книгата: Не очекував вакво нешто

Ана Ололовска

Судот ја забрани книгата на Стојан Андов поради тужбата на Фрчкоски

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Црвенковски и Фрчкоски сакале да го тргнат Глигоров од политиката, Андов открива детали во книгата „Пред атентатот и по него“

Наум Локоски

Промоција на избрани дела од Стојан Андов

Ана Ололовска

Стојан Андов: Најпаметно решение е договор на власта и опозицијата за поддршка на уставните измени

Кристијан Ландов