Нивоата на реките, Охридското и Преспанското езеро под ноемврискиот просек

Од:

Под просекот за ноември се нивоата на Охридското и Преспанското езеро, како и на сите реки кај кои денеска се извршени хидролошки мерења.

Како што информира УХМР, драстичен пад и натаму бележат Вардар кај Јегуновце и Велес, Треска кај Македонски Брод и Сатеска кај Ботун.

Преполовени се водостоите на Црна Река, Струмица, Крива Река и Лепенец.

Би можело да ве интересира

Надојдените Радика и Црн Дрим почнаа да го полнат Дебарско Езеро

Ана Ололовска

Водостоите надпросечни, можни излевања на Вардар, Струмица и Црна

Ана Ололовска

УХМР: Зголемен водостојот на повеќе реки, да се избегнува движење покрај нив, вечер повторно врнежи

Ана Ололовска

УХМР: Зголемен водостојот на реките, можни локални излевања

Ана Ололовска

Дождот значително ќе ги зголеми водостоите, да се избегнува движење покрај реки

Ана Ололовска

УХМР: Зголемен водостојот на повеќе реки, да се избегнува движење покрај нив, вечер повторно врнежи

Ана Ололовска