Намелен водостојот на реките, на Треска 13 пати понизок од вообичаениот

Од:

Водостојот на Треска кај Македонски Брод е 13 пати понизок од вообичаениот за јануари, а понизок од просечниот е и водостојот на сите останати реки во земјава со исклучок на Црн Дрим кај Ложани каде е ист со просекот, покажуваат последните мерења на Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

За 11 сантиметри понизок од вообичаенот е и водостојот на Охридското Езеро, додека Дојранското има за речиси три метри повисоко ниво од вообичаеното за овој месец.

Би можело да ве интересира

Водата во Охридското Езеро исправна за капење и рекреација

Ана Ололовска

Намален водостојот на дел од реките

Ана Ололовска

Поголем дел од реките со помал водостој од јунскиот просек

Ана Ололовска

Нивоата на реките во рамки на јунскиот просек

Ана Ололовска

Дојранското Езеро 11 сантиметри под дозволениот максимален водостој

Ана Ололовска

Намалено нивото на реките, езерата во рамки на просекот

Ана Ололовска