Намален водостојот на Дојранското Езеро

Од:

Водостојот на Дојранското Езеро е понизок за еден сантиметар во однос на вчера, покажуваат последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Сепак, нивото на Дојранското Езеро е за 2,64 метри повисоко до просекот за ноември, додека кај останатите природни езера е пониско од просечното и тоа за 1,46 метри кај Преспанското и за 17 сантиметри кај Охридското Езеро.

Понизок водостој од повеќегодишниот просек за овој месец имаат и сите реки во земјава, а кај дел од нив се бележи дополнително намалување на нивото во споредба со вчера.

Би можело да ве интересира

Надојдените Радика и Црн Дрим почнаа да го полнат Дебарско Езеро

Ана Ололовска

Водостоите надпросечни, можни излевања на Вардар, Струмица и Црна

Ана Ололовска

УХМР: Зголемен водостојот на повеќе реки, да се избегнува движење покрај нив, вечер повторно врнежи

Ана Ололовска

УХМР: Зголемен водостојот на реките, можни локални излевања

Ана Ололовска

Дождот значително ќе ги зголеми водостоите, да се избегнува движење покрај реки

Ана Ололовска

УХМР: Зголемен водостојот на повеќе реки, да се избегнува движење покрај нив, вечер повторно врнежи

Ана Ололовска