Намален бројот на осудени и обвинети лица во 2019 година

Од:

Бројот на пријавени полнолетни лица – познати сторители во 2019 година, во споредба со 2018 година, е зголемен за 5,6 проценти, додека бројот на осудените полнолетни лица е намален за 19.8 проценти, а бројот на обвинетите лица е, исто така, намален за 21.4 проценти, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Бројот, пак, на пријавени деца во судир со законот – сторители на кривични дела, во 2019 година, во споредба со 2018 година, е намален за 5.2 отсто.

– Во 2019 година, во споредба со 2018 година, бројот на осудените деца во судир со законот – сторители на кривични дела е намален за 7,9 проценти, покажуваат податоците од Државниот завод за статистика.

Би можело да ве интересира

Власта ветува модел за прочистување во судството во првите 100 дена

Ана Ололовска

Судскиот совет изготви Акциски план за работни посети во судовите

Ана Ололовска

ВИДЕО: Маричиќ најави ветинг во судството

Искра Манојлоска

Намалени продажните цени на индустриските производи

Ана Ололовска

Август со повисоски трошоци за живот од јули за 0,5 отсто

Ана Ололовска

Во август минималните потреби на домаќинствата изнесувале 33.538 денари

Ана Ололовска