Најголемиот конгрес досега, македонските лекари го одржаа онлајн

Од:

Заврши досега најголемиот одржан онлајн конгрес на лекари во земјава, што се одржа во организација на Македонското лекарско друштво, а во соработка со Медицинскиот факултет. На овој едукативен медицински настан имаше повеќе од 700 учесници и врвни предавачи од сите дејности во медицината од земјава и од странство.

Од Македонското лекарско друштво соопштија дека на конгресот биле презентирани исто толку трудови со актуелни теми за третман и лекување на одделни заболувања. Поради актуелната состојба на пандемија предизвикана од Ковид-19, голем дел од презентерите се осврнаа и со најнови сознанија, истражувања и третмани на пациентите во лекувањето од овој смртоносен вирус.

Во овие вонредни услови, 20. конгрес на лекари на Македонско лекарско друштво, кое на овој начин го одбележа и 75-годишниот јубилеј од постоењето, беше извонредна можност за стекнување нови знаења и размена на искуства. Виртуелната комуникација меѓу досега најголем број на пријавени лекари-учесници барем на кратко им го разведри секојдневието во кое тие ја водат најголемата битка за спасување на животите на болните од Ковид-19, стои во соопштението.

Би можело да ве интересира

Рекорден број жени во новиот состав на американскиот Конгрес

Жарко Настоски

Портпаролката на СДСМ Богданка Кузеска позитивна на коронавирус

Жарко Настоски

(ВИДЕО) Заев од 25-от конгрес: Победите на СДСМ се победи на граѓаните

Жарко Настоски

25-ти конгрес на СДСМ, прв што ќе се одржи преку интернет

Жарко Настоски

ВИДЕО: Заев со ветувања за нови работни места, грижа за сите и правда влегува во изборната трка

Габриела Димковиќ-Мишевска

Македонското лекарско друштво ги осуди нападите врз доктори