makedonsko lekarsko drustvo

Македонија

Најголемиот конгрес досега, македонските лекари го одржаа онлајн

А1он
Заврши досега најголемиот одржан онлајн конгрес на лекари во земјава, што се одржа во организација на Македонското лекарско друштво, а во соработка со Медицинскиот факултет.
Македонија

Македонското лекарско друштво ги осуди нападите врз доктори

А1он
Македонското лекарско друштво (МЛД) најостро ги осудува настаните кои изминативе денови се случија во здравствените установи во Тетово, Струга и последниот, денешен во ЈЗУ Универзитетска