МЗ: Теренската вакцинација продолжува утре во повеќе места низ државата

Од:

Министерството за здравство информира дека утре, среда, теренската вакцинација ќе се одвива во следните населени места:

Тетово – Брвеница, Д.Седларце, Пирок, Раковец

Гостивар – Беловиште, Лакавица

Струмица – Ангелци, Градашорци,

Кочани – Кучичино

Кичево – Извор, Малкоец, Попоец, Душугубица, Подвис,Добреноец

Македонски Брод – Г.Крушје, Д.Крушје, Црешнево,Слатина, Грешница

Велес – Сливник, Клуковец

Берово – Митрашинци

Од Министерството за здравство известуваат дека секојдневно ќе информираат преку соопштенија за денот и местата за теренско вакцинирање за Ковид 19.

Би можело да ве интересира

Од октомври нова мерка – ќе се бара потврда за две дози вакцина

Вакцините „Фајзер“, донација од Бугарија пристигнаа во земјава

Нови правила за влез на македонските граѓани во Швајцарија, Белгија и во Австрија

Катерина Павлова-Николовска

МЗ: Вчера се аплицирани 13.493 вакцини

Ана Ололовска

МЗ: Вчера се аплицирани 15.424 вакцини

Ана Ололовска

Во два дена прва доза вакцина примиле само 4.019 граѓани

Катерина Павлова-Николовска