МТСП: Исплатен образовен додаток за над 26 илјади деца

Од:

Министерството за труд и социјална политика информира дека е извршена исплата на додатокот за образование, за четвртиот мерен период, за вкупно 26.050 деца. Со оваа исплата, образовен додаток добија над 2.000 деца повеќе.

„Многу е значајно децата од семејства без или со ниски приходи да добијат дополнителна помош и затоа Владата донесе уредба со кој престана важењето на условот за потврда за редовност за исплата на додатокот за образование, за третиот и четвртиот мерен период за учебната 2019/2020 година. Тоа беше со цел да го олесниме пристапот до овие права.

 

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Се работи на законот за пензионирање со 64 години, за предвременото пензионирање допрва ќе се разговара

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Шахпаска: Следната година нов закон за работни односи

Ана Ололовска

Според анализите на МТСП капацитетот во градинките не е исполнет

Ана Ололовска

Средба Шахпаска – Елерајт: Преку интензивен социјален дијалог треба да дојдеме до одржливи законски решенија во интерес на безбедноста и здравјето при работа

Ана Ололовска

Средба Шахпаска – Ди Џовани: УНИЦЕФ е рамноправен партнер на земјава во унапредувањето и заштитата на правата на децата

Ана Ололовска

Средбата на министерката за труд и социјална политика и претставници на Ромите

Ана Ололовска