Министерство за правда: Граѓаните од утре ќе може да ги користат услугите на Управата за водење матични книги

Од:

Министерството за правда информира дека граѓаните од утре ќе може да ги користат услугите на Управата за водење матични книги.

„Министерството за правда и во иднина ќе се грижи за унапредување на правата на вработените во Управата за водење на матични книги. Со потпишувањето на колективниот договор, штрајкот е ставен во мирување а граѓаните од утре ќе може да ги користат услугите на Управата за водење матични книги.Во колективниот договор се утврдуваат критериумите за годишен одмор и неплатени отсуства, надоместоците на плата и други примања, исплата на регрес за годишен подмор, додатоци на плата, јубилејни награди и др. Како право кое синдикатот и работодавачот го утврдија во овој договор е минималната плата да биде основна плата“, велат од Министрството.

Би можело да ве интересира

Работна група ќе ги утврдува аномалиите на Законот за извршување на санкции

Катерина Павлова-Николовска

Реакција на Министерството за правда за штрајкот на Независниот синдикат на Управата за водење на матични книги

Тупанчески тврди дека фактурата за сместувањето ја добил на 24. март пред да отпатува, а тогаш бил втор ден во Палермо

Тупанчески и натаму контра Етичкиот кодекс: За Палермо тврди дека платил сам, ама докази нема

Тупанчески не покажува како е платено навивањето во Палермо, Фетаи не одговара како стигна до ВИП-ложа

Кристијан Ландов

Правда ја смени спорната формулација „негативнo мислење’ во Законот за навреда и клевета

Катерина Павлова-Николовска