Мицкоски бара време за да се видат резултатите на Арсовска

Од:

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, ја оправдува отсутноста од јавност на градоначалничката на Скопје, Данела Арсовска. Тој бара разбирање од новинарите и јавноста, поради краткиот период во кој таа е на функцијата.

„Не е 30 дена, туку две недели откако ја презема функцијата. Нормално е да се остави стотина дена за да се видат првите резултати и начинот на функционирање. Од она што го гледаме во Град Скопје, јавноста ќе се занимава од тоа што оставил претходникот. Се надевам дека медиумите ќе информираат непристрасно што оставил претходникот. Ќе бидеме достапни за јавноста“, рече Мицкоски.

Прашан за БРТ системот, тој смета дека не треба да се спроведе. Во однос на тоа како би се откажал, а парите би се пренамениле, со оглед дека ЕБОР засега не дозволува пренамена на средствата, Мицкоски кажа дека ќе има одговор и на тоа прашање.

„Тоа техничко решение го очекувам со најниска оцена 1, а како професор, тој нема да добие пролазна оцена“, додаде тој.

Би можело да ве интересира

СДСМ: Изминаа два и пол месеци, а Арсовска ништо не сработи за скопјани

Јајоска: Со скандалозни одлуки, Арсовска покажува целосна негрижа за граѓаните на Скопје

СДСМ: Арсовска ги заборави скопјани, но Владата најде решение за топли радијатори

Шутаров: Арсовска нема пари за субвенционирање парно за скопјани, а има 670.000 за партиски вработувања

А1он

СДСМ: Иако имаат обврска и надлежност врз топлинската енергија, Арсовска и Град Скопје не преземаат ништо за надминување на енергетската криза

Мицкоски: Мандатарот кој ќе ја предложи владата нема кредибилитет да преговара од името на македонскиот народ