Меѓународниот ден на Ромите, 8 април неработен за припадниците на ромската заедница

Од:

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ, 8 април 2023 година (сабота), Меѓународниот ден на Ромите е неработен ден за припадниците на ромската заедница во Република Северна Македонија.

– Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на припадниците на ромската заедница во Република Северна Македонија им го честита Меѓународниот ден на Ромите, велат од МТСП.

Би можело да ве интересира

МТСП: Си заминува стручниот кадар од Центрите за социјална работа

Нема веќе предвремена исплата, пензиите како пред пандемијата

Катерина Ѓуровски

МТСП: Пензискиот фонд е стабилен, да не се креира страв кај пензионерите

МТСП: Социјалните партнери постигнаа значителен напредок во преговорите за раст на платите во јавен сектор

МТСП: Во тек е исплата на образовниот додаток за трет мерен период за учебната 2022/2023 година

Ана Ололовска

Стефковски: Тренчевска ја врати разрешената директорка

Ана Ололовска