Марко Андонов именуван за почесен конзул на Грузија во Македонија

Од:

Професор Марко Андонов е именуван за почесен конзул на Грузија во Северна Македонија.

Владата на седницата на 4 месецов донесе Одлука со која се дава согласност за отворање на почесен конзулат на Грузија во Р.С. Македонија, со седиште во Скопје, раководен од проф. д-р Марко Андонов и даде согласност да биде именуван за за почесен конзул.

Андонов е редовен професор и декан на Факултетот за правни науки при Универзитетот Американ колеџ Скопје. Негова специјалност е корпоративното право и правото на хартии од вредност. Освен во академската сфера, тој е присутен и во корпоративниот сектор како консултант од неговата област, а воедно е и член на неколку одбори на директори на успешни домашни компании.

Бил дел од експертските тимови за подготовка на неколку закони и подзаконски акти од областа на финансискиот сектор, а има искуство како експерт-консултант и во меѓународни арбитражи. Повеќе од 10 години е редовен едукатор во Академијата за судии и јавни обвинители на РСМ од сферата на Трговското право. Автор е на поголем број научни и стручни трудови објавени во релевантни странски и домашни списанија и публикации.

Би можело да ве интересира

Дипломатски синдикат: Османи за конзул во Њујорк испраќа штотуку вработен во МНР кој нема дипломатско звање

Орце Костов

Анѓушев: Благодарност до Малта за мандатот, не можам да бидам конзул со сенка врз моето име

А1он

Малтешкото МНР му ја прекина на Анѓушев функцијата почесен конзул на Малта

А1он

Блиски луѓе на Заев ќе работат за фирма на белоруски конзул во Македонија: Кој ќе копа јаловина во РЕК Битола за 25 милиони евра

Орце Костов

Почина македонскиот амбасадор во Германија

Ана Ололовска

Османи во одбрана на Арифи: Таа е жртва на лажни вести, не била предлог за амбасадор, за во Брисел имало само размислувања

Кристијан Ландов